Contact
Afspraak maken
Of je nou topsport bedrijft of recreatief wandelt, iedereen die actief in het leven staat is welkom in onze praktijk. We hebben vijf verschillende locaties waar je ons kunt bezoeken. Je vindt ons in Amsterdam Zuid en Centrum én in Haarlem, Almere en Weesp. De locaties vind je hier.
Eerste afspraak
Indien u een eerste afspraak heeft, vergeet dan niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. We zullen een analyse uitvoeren van uw looppatroon, dus het is raadzaam om comfortabele of sportieve kleding te dragen.
Vervolg- of controleafspraak
Bij deze evaluatie wordt nagegaan of de behandeling het beoogde effect heeft gehad en of eventuele aanpassingen nodig zijn. Dit is van toepassing als u al in behandeling bent bij Podotherapie Beld.
Afspraak wijzigen of annuleren
Indien je je afspraak wilt wijzigen, verzoeken we je vriendelijk dit zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk 24 uur van tevoren te doen. Op deze manier kunnen we de gereserveerde tijd toewijzen aan een andere patiënt. Als dit niet gebeurt, behouden wij ons het recht voor om de gereserveerde tijd in rekening te brengen. Je kunt een afspraak annuleren door te mailen naar info@podotherapiebeld.nl of door te bellen naar:
020 560 8920
Vragen of opmerkingen
Heb je een vraag of opmerking? Raadpleeg dan eerst onze FAQ onder het contactformulier. Wordt je vraag niet beantwoord, ben je ontevreden of heb je ergens een klacht over? Laat ons dit dan weten via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
FAQ
Wat doet een podotherapeut precies en hoe gaat het in zijn werk?
Algemeen
Een podotherapeut beoordeelt en behandelt aandoeningen die te maken hebben met de voeten, enkels en onderste ledematen. Dit omvat het uitvoeren van een grondig onderzoek, het stellen van een diagnose en het opstellen van een behandelplan. Dat kan bestaan uit manuele therapie, oefentherapie, podotherapeutische zolen, schoenadvies en verwijzing naar andere zorgverleners indien nodig.
Wat betekent een actieve benadering?
Algemeen
Wij houden ervan dat patiënten zelf actief betrokken zijn bij hun herstelproces. Het vaststellen van de oorzaak van het probleem is hierin key. Het doel van de behandeling is dat we in samenwerking jouw klachten verhelpen en jou klachtenvrij houden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van manueel therapie, intrinsieke voetspieroefeningen, oefentherapie, het opvolgen van adviezen en eventueel het aanpassen van jouw levensstijl. Afhankelijk van de klacht is een zooltje ook een aanvullende mogelijkheid om (sneller) van de klacht af te komen. In overleg met de patiënt wordt een behandelplan opgesteld.
Wat is manuele therapie in relatie tot podotherapie?
Algemeen
Manuele therapie in de context van podotherapie omvat het gebruik van hands-on technieken om de mobiliteit van de voeten, enkels en andere relevante gewrichten te verbeteren. Dit bestaat onder meer uit mobilisaties, manipulaties en massages om pijn te verlichten, flexibiliteit te vergroten en functie te optimaliseren.
Vanaf welke leeftijd kan ik bij de podotherapeut terecht?
Algemeen
Vanaf 6 jaar kunnen wij als podotherapeuten iets betekenen. Soms ben je als ouder al eerder bezorgd over de manier van lopen van jouw kind. Mocht je in dat geval toch langs willen komen ben je natuurlijk welkom. Bij uitzondering en vaak in overleg met een kinderarts en kinderfysiotherapeut, behandelen wij kinderen onder de 6 jaar.
Kan ik zelf iets doen voor mijn herstel?
Algemeen
Ja, iedereen kan zelf wat doen voor hun herstel. Welke oefeningen je kan doen is afhankelijk van jouw klachten, voettype en behandeldoel. Preventief is het altijd goed om aan de slag te gaan met intrinsieke voetspieroefeningen om zo het voetcore systeem sterker te maken.
Worden mijn voeten niet lui van een zooltje?
Algemeen
Wij werken met corrigerende zooltjes waarbij we de voeten zo actief mogelijk houden. Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw voet niet lui wordt. We geven hiermee een correctie om de natuurlijke beweging te optimaliseren en klachten te verminderen of te voorkomen.
Is het niet beter om op blote voeten te lopen dan op schoenen?
Algemeen
Dat verschilt per persoon. Voor sommige mensen kan lopen op blote voeten gunstig zijn, omdat het de voetspieren kan versterken en de proprioceptie kan verbeteren. Voor anderen kan dit oncomfortabel zijn of zelfs leiden tot meer klachten. Dit is afhankelijk van individuele omstandigheden zoals voettype, looppatroon en onderliggende aandoeningen. Mocht je willen starten met het op blote voeten lopen, dan is het raadzaam om het rustig op te bouwen. Daarnaast is het belangrijk om hierover advies te winnen bij een podotherapeut.
Wordt podotherapie vergoed vanuit de verzekering?
Algemeen
Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het hangt af van jouw aanvullende pakket binnen de zorgverzekering of je de behandelingen vergoed krijgt. Het is goed om te weten dat we binnen Podotherapie Beld met podotherapeuten, maar ook een podoloog werken. Hier kunnen net wat verschillen zitten in vergoedingen.
Heeft gewicht invloed op mijn klachten of manier van lopen?
Algemeen
Gewicht heeft zeker invloed op de stand van je voeten. Vooral als je gewicht over een korte periode verandert, kan dit problemen met zich meebrengen. Je voeten dragen het lichaamsgewicht. Ben je in korte tijd zwaarder geworden, kan dit ervoor zorgen dat je voeten meer naar binnen toe zakken. Gevolg is dat spieren en pezen harder moeten werken en er meer stress op gewrichten en botstructuren rust. Het is belangrijk op te merken dat de relatie tussen gewicht en voetproblemen complex is en afhankelijk kan zijn van individuele factoren zoals lichaamshouding, voetstructuur en de algehele gezondheid van de persoon.
Zijn er aandoeningen/leeftijdsgebonden klachten waarbij je ook geholpen kan worden door een podotherapeut?
Algemeen
Ja, podotherapeuten behandelen een breed scala aan aandoeningen en klachten die te maken hebben met de voeten, enkels en onderste ledematen, ongeacht leeftijd. Dit kan variëren van algemene voetproblemen zoals eeltvorming en likdoorns tot meer complexe aandoeningen zoals diabetes-gerelateerde voetproblemen, artrose, platvoeten, hielspoor en sportblessures.