Podotherapie

Podotherapie

Als podotherapeuten gaan wij ervan uit dat de voeten de basis zijn van ons lichaam. Voetklachten kunnen van invloed zijn op andere lichamelijke klachten of afwijkingen zoals aan de enkels, knieën, heupen of rug. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van de voet. Wij behandelen u wanneer u voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem heeft. Deze klachten kunnen voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Door het uitvoeren van lichamelijk onderzoek gaan wij na wat de oorzaak van de klacht is. Naar aanleiding hiervan stellen wij een behandelplan op om de klachten op te lossen.

Onze behandeldoelen

Een eerste behandeldoel is preventie. Tijdens de behandeling brengen we de voetfunctie in kaart en gaan we samen met u op zoek naar mogelijkheden om klachten voor te blijven. Een tweede behandeldoel richt zich op herstel. In deze behandeling richtten we ons vooral op het analyseren van het looppatroon in combinatie met een lichamelijk onderzoek. Hierdoor kunnen we onderzoeken waar de klachten vandaan komen en deze behandelen zodat u weer zo snel mogelijk pijnvrij uw activiteiten voort kunt zetten. Ten derde focussen we ons op het verbeteren van het looppatroon en houding. Dit minimaliseert de kans dat uw klachten terugkomen.


Manuele therapie

In sommige gevallen zorgt een blokkade in één of meer gebieden in de voet of knie ervoor dat deze niet optimaal kan functioneren. Hierdoor kunnen er klachten in de gehele bewegingsketen ontstaan. Om dergelijke blokkades op te heffen kunnen verschillende manipulatietechnieken gebruikt worden. Het doel hiervan is om de gewrichten beter te laten functioneren door de bewegingsvrijheid te verbeteren. Zodoende wordt het looppatroon geoptimaliseerd en is er in sommige gevallen direct afname van pijn waarneembaar.


Onze behandelingen

- Manuele therapie
- Podotherapeutische zolen
- Ganganalyse op de C-Mill
- Schoenaanpassingen
- Schoenadviezen
- Medical tape / Tape
- Nagelbeugels
- Ortheses