Sharon Beld

In 2011 ben ik afgestudeerd als podotherapeut aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Van 2012 tot 2015 heb ik in Oberhausen in de Eerste Bundesliga van Duitsland gebasketbald, waar ik topsport kon combineren mijn werk als podotherapeut bij MVCA in Amsterdam. Om meer diepgang in mijn werk te krijgen heb ik in die periode met succes de opleiding Podotherapie Plus afgerond. 

Na drie jaar topsport in het buitenland was het tijd om terug te keren naar Amsterdam, om me hier te kunnen richten op mijn maatschappelijke carrière. Ik ging als podotherapeut aan de slag bij Fysiomed en kreeg al snel de kans om mijn eigen praktijk op te zetten. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Inmiddels heb ik ook de master sport podotherapie afgerond en combineer ik het behandelen in mijn eigen praktijk nog altijd met topsport; eredivisie basketbal en het Nederlands 3x3 basketbalteam. 
 
Door mijn basketbalervaring op topsportniveau weet ik hoe het is om tegen blessures en andere klachten aan te lopen. De frustratie die het geeft wanneer u beperkt wordt in uw kunnen en u niet uw gewenste niveau kan halen, die ken ik als geen ander. Mijn instelling in basketbal is altijd om het maximale uit mezelf te halen. Deze drijfveer staat ook centraal in mijn werk als podotherapeut. Elke dag is het voor mij een uitdaging om kritisch te denken en verbanden te leggen tussen de oorzaak en het gevolg van klachten, om zo tot een oplossing te komen. Dagelijks zie ik dat veel lichamelijke klachten gerelateerd zijn aan de voetstand of de manier van afwikkeling. Daarin verklaart de manier van lopen dus de oorzaak van deze klachten. Ik wil u bewust maken hoe belangrijk het is om uw voeten de aandacht te geven die ze verdienen en welke voordelen het met zich meebrengt, want een stel gezonde en goed functionerende voeten zijn essentieel om mobiel te blijven in de enkel, knie, heup, rug.