Voor een afspraak bij locatie FysioMed bel: +31205608920

TB_WAWAE_HighRes4644

Slipperseizoen: do's & don’ts

De dagen worden warmer en dus wat we dragen wordt weer steeds luchtiger. Weg met die dikke sokken, hoge laarzen, wollen truien en zware winterjassen. Het is weer tijd voor korte broeken, luchtige t-shirts, fladderende jurken én stylish slippers. We krijgen in de praktijk vaak de vraag of het slecht is om op slippers te lopen. Afhankelijk van het soort slipper en de mate waarin je de slipper draagt, hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Maar, voordat je stad en land afloopt op je trusty teenslippers, zijn er een aantal dingen die je moet weten over de do’s en don’ts van lopen op slippers. 

Do: bandjes hoog op de wreef of om de enkel
Let bij het kopen van je volgende paar slippers goed op waar de band van de slipper over je voet zit. Neem teenslippers: het bandje zit alleen over (en tussen) je tenen. Hierdoor kan je voet alle kanten op bewegen, met als gevolg minder stabiliteit en meer klauwen. Slippers met een band hoger op de wreef of rond je enkel nemen de noodzaak om te klauwen weg en elimineren dus de spanning in de tenen en voeten.

Don’t: tenenklauwen
De meeste slippers zijn niet gemaakt voor lange afstanden, de zolen zijn vaak slap en de pasvorm is te los. Door de losse pasvorm klauw je onbewust met je tenen: je probeert met je tenen de zool als het ware te ‘grijpen’. Dit leidt tot spanning in de tenen en/of de voet en zorgt voor extra vermoeidheid na het lopen.

Do: vaker op blote voeten lopen
Als je geen blessures hebt, is het aan te raden om wat vaker zonder schoeisel aan te lopen. Zeker als je moet kiezen tussen een slechte slipperzool of helemaal geen schoenen, heeft een podotherapeut liever dat je op blote voeten loopt. Het is een goede training voor je intrinsieke voetspieren en voorkomt daarmee druk in de voet. Houd er wel rekening mee dat je op blote voeten lopen langzaam opbouwt om overbelasting tegen te gaan. Een podotherapeut kan je helpen met het opstellen van een oefenschema.

Don’t: dunne zolen
Ook zijn dunne, soepele loopzolen geen aanrader. De zool biedt geen ondersteuning en zorgt daardoor voor meer druk onder de voorvoet. Dit merk je voornamelijk in de overgangsperiode van dichte schoenen naar slippers. Dichte schoenen hebben vaak een dikkere zool die ondersteuning biedt en de plotselinge overgang kan leiden tot overlast.

Do: Train je voeten!
Sterke voetspieren helpen blessures te voorkomen. Elke maand delen we oefeningen in onze miniserie over voetentraining. De gehele serie vind je via ons YouTube kanaal. In relatie tot het dragen van slippers adviseren we aflevering 5, 6, 7, 10 en 11.

Mocht je benieuwd zijn welke oefeningen waardevol zijn specifiek voor jouw voeten, maak dan een afspraak voor advies.

Wawae
Draag je in je schoenen al op maat gemaakte zooltjes? Of wil je graag meer comfort wanneer je slippers draagt? Dit alles zonder in te leveren op stijl? Als antwoord op deze vragen zijn wij custom slippermerk Wawae gestart. Wawae slippers worden op jouw voeten aangemeten en speciaal voor jou gemaakt. Naast comfort, zorgen Wawae slippers ook voor de juiste belasting van jouw voeten. Gecombineerd met een stijlvol, modern ontwerp.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan naar onze screeningsdag op maandag 13 januari. Daar hebben we alle stalen en modellen beschikbaar om te zien en voelen. Heb je een keuze gemaakt, dan kan je ter plekke en kosteloos jouw voeten laten opmeten. Mooi op tijd om met op maat gemaakte slippers de zomer in te wandelen.

Over de screeningdag
Op maandag 13 mei organiseren we een screeningdag op onze locatie bij Fysiomed in Amsterdam (IJsbaanpad 6). Door middel van verschillende stations maak je kennis met het team en kan je kosteloos verschillende screenings laten uitvoeren. De verschillende stations zijn: 
Screening podotherapie – korte loopanalyse en voetencheck
Wawae station – laat gepersonaliseerde slippers aanmeten voor de zomer
Run3D quickscan (€85) – Unieke Run3D aanbieding. Een 3D loopanalyse van een half uur waarbij je direct jouw testrapport mee naar huis krijgt.
Schoenentest – vervolg screening podotherapie, loop jij op het juiste schoeisel
Voetentrainingsklas met Mark – Het buikspierkwartier voor je voeten!

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten