Loopanalyse

Een belangrijke bron van blessures en klachten is een afwijkend looppatroon. Het lichaam beschikt over heel veel gewrichten die optimaal moeten samenwerken om te zorgen dat u (blijvend) pijnvrij kunt bewegen. Als podotherapeuten zien we vaak afwijkingen bij het afrollen van de voet. Dit heeft direct gevolgen voor het mechanisme van de enkel, knie en heup als u (hard)loopt. Bij Podotherapie Sharon Beld zijn we gespecialiseerd in het gedetailleerd in beeld brengen van uw looppatroon. Op basis van die informatie zorgen wij voor een behandeling op maat. Zo voorkomen we nieuwe klachten en bestaande klachten aangepakt worden. 

Of het nou gaat om klachten tijdens een strandwandeling met de hond, uw wekelijkse hardloop rondje of uw intensieve topsportprogramma, bij Podotherapie Sharon Beld voeren we loopanalyses uit met geavanceerde meetinstrumenten om inzicht te verkrijgen in de oorzaak van het probleem. We zijn de enige podotherapiepraktijk in Amsterdam die beschikking heeft over deze apparatuur. 

Behandelingen kunnen binnen een aantal aanvullende zorgverzekeringen vergoed worden door uw zorgverzekering. Kijk hier voor meer informatie over vergoedingen en voor onze tarieven. 

Scroll-down

Run 3D loopanalyse

De Run 3D is een marking tracking systeem waarbij we sensoren aanbrengen op uw lichaam. De sensoren meten de hoeken van uw bekken, heupen, knieën en enkels bij verschillende loopsnelheden. Deze gegevens vergelijken we met de wetenschappelijk normdata die gelden voor een optimale loopbeweging, waardoor we een zeer nauwkeurig beeld krijgen van de manier waarop u loopt. Hierdoor kunnen we heel gericht en efficiënt behandelen, maar zijn we ook in staat uw performance te verbeteren en klachten in de toekomst te voorkomen.

De voordelen van de Run 3D:

  • De hoeken van gewrichten die belangrijk zijn voor het lopen worden in kaart gebracht. Daardoor ontstaat er een zeer gedetailleerd beeld van uw manier van lopen.
  • Uw gegevens worden vergeleken met wetenschappelijk bewezen normdata, zodat u uw loopbeweging op verschillende snelheden tot in detail kunt optimaliseren.
  • Dankzij de metingen van hoeken van enkels, knieën, heupen en bekken ontstaat een totaalbeeld van uw loopbeweging waardoor we de keten kunnen analyseren. De Run 3D is daarin uniek.
  • De Run 3D kan worden ingezet als preventie van klachten, maar ook voor performanceverbetering om het optimale uit uw loopbeweging te halen.
  • Compensatie mechanismen worden zichtbaar waardoor we effectief kunnen behandelen op de plek waar het daadwerkelijke probleem zit.

 

‚Äč  Voorbeeld rapport Run3D