Team
 

Podotherapie Sharon Beld is in 2015 opgericht door Sharon Beld en is gevestigd binnen het SMC Fysiomed. Inmiddels bestaat het team uit twee podotherapeuten, een registerpodoloog en een pedicure. De twee podotherapeuten, Myrthe en Sharon Beld hebben zich beide gespecialiseerd in manueel en sport podotherapie. Mark Lemm, de registerpodoloog (voorheen fysiotherapeut) heeft zich ook gespecialiseerd in manueel therapie. De pedicure, Angelique Wakker heeft zich gespecialiseerd als medisch en sport pedicure. 

Met dit team staan we dagelijks voor u klaar en bieden we de volledige en optimale zorg voor klachten aan uw voet, knie, heup en/of rug.

Sharon Beld

Sport en manueel podotherapeut
 

2015-heden Podotherapeut binnen Podotherapie Sharon Beld
2017-2018 Master Sport Podotherapie 
2015 Podotherapie Sharon Beld opgericht
2011-2015 Werkzaam als podotherapeut bij MVCA Amsterdam
2011-2014 Professioneel basketbal Huelva (Spanje), Oberhausen (Duitsland)
2009-2011 CTO Amsterdam (fulltime basketbalprogramma Amsterdam)
2006-2011 Opleiding Podotherapie (Saxion Hogeschool Enschede)
   

Sharon Beld


Sharon weet door haar basketbalervaring op topsportniveau als geen ander hoe het is om tegen tegen blessures aan te lopen. Ze wil altijd het maximale uit haarzelf halen. Zowel tijdens haar topsportcarrière in regulier- en het 3x3 basketbal, maar ook als podotherapeut. Vanuit die drive heeft ze in 2015 Podotherapie Sharon Beld gestart. Wat geldt voor Sharon, geldt ook voor haar plan van aanpak met u als patient. Het maximale uit een behandeltraject halen zodat u weer in staat bent het maximale uit u dagelijkse beweging te halen, op welk niveau dan ook. 
 
Voor Sharon is het een uitdaging om verbanden te leggen tussen de oorzaak en het gevolg van klachten, om zo tot een oplossing te komen. Gezien haar eigen achtergrond heeft (top)sport haar interesse. Ze kent het belang van multidiciplinaire samenwerking en vindt het leuk om in een team te werken. 

Interactie met u als patient heeft Sharon hoog in het vaandel staan. Ze vind het belangrijk dat u als patient begrijpt op welke manier winst te behalen is, zodat u ook zelf eigenaar wordt van het behandeltraject.

Myrthe Beld

Sport en manueel podotherapeut
 

2016-heden Podotherapeut binnen Podotherapie Sharon Beld
2017-2018 Master Sport Podotherapie 
2013-2016 Werkzaam als podotherapeut bij Innofeet (Zwolle)
2011-2013 Professioneel basketbal in Saarlouis (Duitsland), Girona (Spanje)
2009-2010 CTO Amsterdam (Fulltime basketbalprogramma Amsterdam)
2007-2011 Opleiding Podotherapie (Saxion Hogeschool Enschede)
   

Myrthe Beld


Een groot deel van Myrthe's leven heeft in het teken gestaan van topsport basketbal. Ze heeft in top competities gespeeld van Duitsland en Spanje. Door forse slijtage aan haar knie heeft ze haar carriere vroegtijdig moeten beëindigen. Waar door de pijn heen gaan binnen de topsport dagelijkse kost was, heeft ze nu geleerd hoe belangrijk het is om slim om te gaan met haar lichaam.

Tijdens haar actieve sportcarrière heeft ze tevens de focus gehouden op maatschappelijke doelstellingen; andere mensen zo optimaal mogelijk laten functioneren. Door haar blessure verleden begrijpt ze hoe het voelt om niet meer zo actief te kunnen zijn, maar nog belangrijker; hoe waardevol het is om voor het lichaam te zorgen.

Myrthe gebruikt haar eigen ervaring als motivatie om patiënten (preventief) te behandelen en om ervoor te zorgen dat het maximale resultaat gehaald kan worden. Dit kan variëren van het terug komen op topsport niveau, of weer pijnvrij worden in het dagelijks leven. 


 

Mark Lemm

Manueel registerpodoloog

 

2018-heden Werkzaam als registerpodoloog bij Podotherapie Sharon Beld
2015-2017 Opleiding registerpodoloog (Academie voor Podologie)
2012-2018 Werkzaam als fysiotherapeut bij Profysio (Amsterdam, specialisatie sportrevalidatie en orthopedische klachten)
2008-2012 Opleiding Fysiotherapie (Hogeschool van Amsterdam)
2006-2018 Werkzaam als personal trainer en fitness- en spinninginstructeur
   

Mark Lemm

Zowel zakelijk als privé heeft het leven van Mark altijd in het teken van sport en gezondheid gestaan. Hij is actief in verschillende sporten zoals hockey en golf. Vanwege zijn passie voor sport is hij zich al vroeg gaan ontwikkelen op het gebied van personal- en groepstrainingen. Op deze manier heeft hij met plezier jarenlang mensen kunnen helpen hun doelstellingen te bereiken. Hierbij lag zijn focus vaak op herstel van blessures en was de stap naar de studie fysiotherapie snel gemaakt. 

Als fysiotherapeut was hij toegelegd op het behandelen van orthopedische klachten, zoals spier- pees- en gewrichtsklachten. De actieve benadering van behandelen door Sharon en Myrthe wekte zijn interesse en bracht hen in contact, een samenwerking bloeide op. Inmiddels is hij bij Sharon Beld werkzaam als registerpodoloog.

Mark kijkt met een brede blik naar uw klachten,  zodat er samen een actief en gedegen behandelplan opgesteld kan worden.

Angelique Wakker

Sport en medisch pedicure
 

2017-heden Podotherapie Sharon Beld (Amsterdam, 1 dag in de maand)
2016-2017 Sport pedicure opleiding (MSP Utrecht)
2013-2014 Medisch pedicure opleiding (Noord- NL Academie Emmen)
2013-heden Medisch pedicure praktijk Angelique (Zwolle)
2012 -2013 Basis pedicure opleiding (Landstede Zwolle)
2004-2012 Schoonheidsspecialiste (Zwolle)
2002-2004 Schoonheidsspecialiste opleiding (Landstede Zwolle)
1996-2002 Aerobic en Fitness instructrice (Duitsland)
   

Angelique Wakker

Angelique heeft in 2012 de basisopleiding pedicure gevolgd, waarna ze direct haar eigen pedicure praktijk is gestart in Zwolle. Direct aansluitend heeft ze de opleiding tot medisch pedicure afgerond. Als medisch pedicure behandeld ze verschillende risicogroepen zoals diabetes en reuma. 

De specialisatie sport pedicure is in 2016 opgericht. Aangezien Angelique veel affiniteit heeft met sport besloot ze gelijk om deze specialisatie te volgen. Als kickbokster sport ze veel op blote voeten, daardoor weet ze hoe belangrijk het is om de voeten goed te verzorgen. Op het moment dat Myrthe en Sharon haar benaderden om binnen Podotherapie Sharon Beld te werken, was de keuze snel gemaakt.